naar Panorama's deel I

naar Panorama's deel III

Akureyri Ijsland

de tweede stad van IJsland, ongeveer 30 000 inwoners, maar wel een operagebouw en een universiteit, toevallig! handelscentrum, vissershaven, wol, leer- en voedingsmiddelenindustrie. En een levendige cafécultuur.

Loch Cluanie Schotland
even uitgestapt langs de weg naar Portree, de hoofdstad van het eiland Skye (zie ook het rijtje huisjes op de vakantiepagina Schotland) Dit is Loch Cluanie, 60 kilometer vóór Inverness, komende vanaf Fort William linksaf. You can't miss it!

Amsterdam vanaf de noordoever van het IJ

Praag aan de Vltava
De rivier de Vltava (vroeger de Moldau) stroomt van rechts naar links naar het noorden, om bij Melnik uit te monden in de Elbe. De tweede brug rechts is de beroemde Karlsbrücke. Gebouwd in 1357, 520 meter lang, 10 meter breed en rustend op 16 pijlers. Hoe de architect, aannemers en bouwers er toender-tijd in geslaagd zijn om zonder enkele ervaring, zonder machines en zonder laptops een brug te realiseren in een onmogelijk snel stromende rivier, met een plan dat zowel de scepsis van de bevolking weerstond, waarvan ook nog eens verwacht werd dat deze de overlast en ergernis van de decennialange bouwput tolereerde, is ook voor de Tsjechen nog altijd een enorm raadsel. Niemand weet het. Even raadselachtig is het schijnbaar eeuwige leven van de brug - die 644 jaar na dato nog steeds continue in gebruik is en net zo solide en safe de rivier trotseert als ruim 600 jaar geleden."

Sydney

Sydney Balmoral beach

Er zitten weinig mensen op dit strand want het is winter, 22 graden. dat vinden Australiërs te koud. Bovendien stikt het er van de haaien, die een keer per maand wel iemand grijpen in deze baai.

Sydney

reykjavik

Ierland