naar Panorama's deel II

naar Panorama's deel III

Lipari

Hoofdstad van de Eolische eilanden, 30 zeemijlen ten noordoosten van Sicilië. Voor u de citadel, rechts een cruiseschip met ouwe Hollandse Ballen, extreem rechts de Romeinse haven.

De baai van Mondello

Het Zandvoort van de burgers van Palermo, binnen 30 minuten per bus te bereiken. Het bouwwerk is Jugendstil, een badhuis, restaurant en casino, voorzien van een dokter en professioneel toezicht voor zwemmende kinderen van de badgasten van rond 1890

Lissabon vanaf de Taag

Zo presenteert de stad zich aan de bezoekers die de stad per schip aandoen. Op de heuvel rechts: het Castelo San Jorge waar vandaan panorama 4 is geschoten. Met de gebouwen onder deze heuvel begint de wijk praça, het oude carrevormige centrum van de stad.

Lissabon, de wijk Praça

Lissabon (Praça) vanaf de heuvel gezien, waarop de ruïne van het Castelo San Jorge de stad domineert. Van oorsprong Visiogothisch, met Arabische invloeden en uitgebreid door Christelijke Koningen, is het nu alleen nog interessant vanwege de tuin en het uitzicht.

Amsterdam

Vanaf het dak van het Maagdenhuis, gefotografeerd 1994, in oostelijke richting. Op de voorgrond de daken van de huizen aan de Heiligeweg en de Kalverstraat. Op enige afstand zijn (van links naar rechts) de daken van het Allard Pierson Museum, het Hotel de l'Europe, Tuschinski, de Munttoren en het Carlton Hotel te onderscheiden.

Panorama's deel II